• Cégünkről

  A 2011-ben alakult Tarján Glass Kft. a 120 éves salgótarjáni üveggyártás tapasztalataira alapozva a legkorszerűbb technológiával és kiváló üvegipari szakemberekkel felvértezve készít üvegtermékeket.

  Cégünk kézi üvegipari termékek gyártásával foglalkozik.

  Kínálatunk:

  • Szájjal fúvott, tradícionális kézi gyártású kelyhek, poharak
  • Félautomata (kézi merítéses) palackok
  • Dekoráló kapacitás (logózás, matricázás, szitázás, egyéb egyedi dekorálás 
  • idegen üvegárura is)

   

  Az üveg különleges anyag. Csodálatos ahogyan a tűz a homokból tiszta, szemet gyönyörködtető, csillogó új matériát hoz létre.Az emberek évezredek óta ismerik és használják az üvegtermékeket. A gyár mesterei pedig minden darabban megmutatják tudásuk legjavát, hogy ezek a csodálatos tárgyak szebbé tegyék a bennünket körülvevő világot.

   

  Termékeinket a TGD (Tarján Glass Design) márkanéven forgalmazzuk.

 • Látogatóközpont és üvegmúzeum

  Magyarországon először komplex üvegipari látogatóközponttal várjuk az üveggyártás iránt érdeklődőket: üvegmúzeum, gyárlátogatás és mintabolt várja az ide látogatókat.

  A múzeum és az üveggyártás megtekintése kb. 45 perces programot jelent. Az érdeklődők megismerkedhetnek az üveggyártás alapanyagaival, technológiájával, eszközeivel. Maga a gyártás is megtekinthető galériázott üzemünkben.

  Csoportokat max. 35 főig tudunk fogadni, ettől nagyobb létszám esetén két turnust ajánlunk. A csoportoknak kedvezményt biztosítunk a belépő árából.

  Vendégeket hétköznap 8-14 óra között fogadunk központunkban. A megtekintéshez előzetes bejelentkezés szükséges.

  Időpont-egyeztetéshez és további információért keressen minket elérhetőségeinken!

  _WIL0420.jpglkp001.jpg3.jpg_WIL0634.jpglkp003.jpgugy005.jpglkp005.jpglkp004.jpglkp002.jpgDSCF1654.JPG

   

 • Magyar Termék Nagydíj 2013

   

  2013-ban már 16. alkalommal írták ki a szervezők a Magyar Termék Nagydíj pályázatot, amelyre minden addiginál több vállalkozás jelentkezett. A 78 díjazott között Nógrád megyéből egyedüliként ott szerepelt a Tarján Glass Kft  Vitrum et Anima boros kehely szériája is. Az átadó ünnepségen dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke a díjat a találékonyság és a szakértelem jelzésének nevezte.

  A Magyar Termék Nagydíj célja az olyan magyar termékek elismerése és segítése, amelyek nem csak kiugró minőségre képesek, hanem azt folyamatosan biztosítani is tudják a vásárlók számára. Az elismerés Magyarország legrangosabb díjai közé tartozik.

  A Vitrum et Anima sorozat boros kelyheit borászokkal együttműködve alakítottuk ki. Célunk a kézi üveggyártásban lehetséges legmagasabb minőségi szint elérése, így különösen értékesnek tartjuk azóta is ezt az elismerést.

  A Magyar Termék Nagydíj mellett cégünk  a TÜV Rheinland InterCert Kft. különdíját is elnyerte.

   

  Képek a díjakról és az ünnepségről

  termeknagydij_004_s.jpgtermeknagydij_002_s.jpgtermeknagydij_005_s.jpgtermeknagydij_006_s.jpgtermeknagydij_003_s.jpgtermeknagydij_001_s.jpg

   

   

 • Mintabolt

  Mintaboltunk a telephelyünkön található - 3104 Salgótarján, Budapesti út 31. Nyitvatartási információkért kérjük keressenek minket elérhetőségeinken!

   

 • Salgótarjáni öblösüveggyártás története

  Salgótarjáni Öblösüveggyár elődjét 1893. december 10-én adták át az Egyesült Magyarhoni Üveggyárak Rt. hatodik gyáraként. A palackgyárat Lukács Béla Huta néven indították. Működéséhez minden megtalálható volt az akkor még falu Salgótarjánban: jó minőségű barnaszén, kvarchomok és vasút. Az első 20 évben kézi fúvással készített ásványvizes, boros, sörös, likőrös, gyógy- és vegyszeres palackokat gyártottak, 1897-98-ban már 4,7 millió palackot adtak el.

  1904 decemberétől a gyár önállósult és Salgótarjáni Palackgyár néven működött 1909 márciusáig. Akkor a cseh Mühling Union Glashütten AG irányítása alá került. Ekkor komoly fejlesztések indultak, például 1913-ban a Magyarországon egyedülálló Owens-rendszerű palackfúvó automata beüzemelésével, ami egészen 1958-ig működött. A kézi üvegfúvás azonban mindvégig döntő szerepet játszott.

  A gyárat 1948 március 25-én államosították és 1949-től mint Salgótarjáni Üveggyár Nemzeti Vállalat működött. Nagy fejlődést jelentett a gyár teljes rekonstrukciója (2 szakaszban,1953-1970), amelyben új kádkemencék, fazekaskemencék, üzemcsarnokok, irodaház épült, új automata gépeket helyeztek üzembe. 1968-tól a gyár neve Üvegipari Művek Salgótarjáni Öblösüveggyára lett. Az 1970-1980-as évek a gyár fénykora volt: a nyereségesen működő vállalkozás a világ minden tájára exportált kézi és gépi gyártású üvegeket.

  1992-től a gyár az Üvegipari Művek megszűnése és a külkereskedelmi cégek felbomlása után ST Glass Öblösüveggyártó és Forgalmazó RT néven, önálló cégként működött tovább. Az önállóság azonban nehéz pénzügyi helyzetben találta a gyárat,: bár volt év, amikor a több mint 10 gyárat tömörítő Üvegipari Művek nyereségének 30%-át ez a gyár adta, az önállósodás teljes likvidhiánnyal kezdődött, a  fejlesztések és a pénzek felosztása a megszűnésekor nem a korábbi működési eredmények arányában történt, a gyár komoly tőkehiánnyal indult a kényszerű önálló életbe.

  Többszöri tulajdonosváltás után a vállalat 2006 és 2009 évben felszámolásra került.

  Az üveggyártáshoz kapcsolódó példás, értékes szakértelem és sok évtizedes tapasztalat azonban nem veszett el : új telephelyen és új vállalkozásban újraindult az üveggyártás 2012-ben, ez a mostani Tarján Glass Kft.

  Társaságunk a városban élő öblösüveg gyártási hagyományokat hivatott továbbvinni, felhasználva a rendelkezésre álló tudástőkét, a város és a helyi közösség lelkes támogatását és mindazt az örökséget, ami mintegy 120 évre mutat vissza.

   

Elérhetőségek

Telefon:+36-32-511-515

E-mail: info@tarjanglass.hu

Címünk: 3104 Salgótarján,
Budapesti út 31.

Bejárat a körforgalom felől

Minősítések

2013-ban a Vitrum et Anima boroskehely széria kelyhei elnyerték a Magyar Termék Nagydíj megtisztelő címet!

Katalógusaink

©2020 Tarján Glass Kft.